Marstem

MARSTEM

HAKKIMIZDA

Vizyon

‘Tek Sağlık’ yaklaşımına uygun olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek; doku-organ çalışmaları, hücresel tedavi ve analiz yöntemlerinin geliştirmek ve tüm diğer sağlık alanlarında Ar-Ge çalışmalarını yürütmek böylece yüksek etkili, güvenilir, uygulaması kolay, farklılıklar yaratan yeni tedavi yaklaşımları ile en iyi yaşam kalitesini sunmak, dünyada bu alanda en önde gelen Ar-Ge firması olmak.

Misyon

Yeni nesil teknolojilerle insan, hayvan ve ekosistem sağlığı ön plana koyan stratejik, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan ürünler geliştirmek, bu alanda geniş kitlelerin farkındalığını oluşturmak ve paydaşların eğitimini sağlamak.

Hakkımızda

MARSTEM Hücre Teknolojileri A.Ş. 2020 yılında, kök hücre çalışmaları başta olmak üzere farklı biyoteknoloji alanlarında Ar-Ge ve üretim çalışmaları gerçekleştirmek üzere Marmara Üniversitesi Teknopark bünyesinde kurulmuştur. 

İlk çalışmalarını hayvan sağlığı alanında Türkiye’nin önemli eksiklerinden birisi olan kök hücre temeline dayalı hücresel tedavi yaklaşımlarına yönlendiren firma ekibi, insan sağlığı alanında da Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmeye ve GMP standartlarında ileri teknolojik unsurlar içeren ürünlerin üretimi için yatırımlara başlamıştır. 

MARSTEM bünyesinde yer alan nitelikli ve akademik araştırmacı kadrosu ile yurt içi ve yurt dışı iş birlikleri kurarak, sağlık alanında yeni teknolojik ürünler geliştirmeyi hedeflemektedir. MARSTEM ekibi, üstün teknolojik altyapısı ve tüm donanımlarıyla öncelikle kök hücre ve hücresel tedaviler olmak üzere çeşitli hastalıklar için özel geliştirilmiş sağlık ürünlerinin üretiminde başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya hizmet eden GMP standartlarında üretim yapan öncü bir şirket olmayı hedeflemektedir.

KURUCULAR

Prof. Dr. Tunç AKKOÇ

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Dr. Burak AKSU

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

AR - GE EKİBİ

Senem KILIÇ

Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyomühendislik Bölümü Yüksek Lisans Programı Öğrencisi

Zeynep TUNCA

Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans Programı Öğrencisi